Bourbonnal átitatott vaníliás cukor

Bourbonnal átitatott vaníliás cukor

Ropogós textúrájú, karamellás, valódi vaníliarúddal és bourbonnal átitatott nyers cukor. Szórja süteményekre, desszertekre, muffinokra, vagy keverje kávéba, teába vagy forró csokoládéba.

Összetevők:

  • 4-6 egész vaníliarúd hosszában kettévágva
  • 2kg nyers cukor (legjobb a kezeletlen nádcukor)
  • 6 teáskanál Bourbon Whisky. A legjobb eredmény elérése érdekében használjon olyan bourbont, amelyik ízlik.

Természetesen lehet kisebb mennyiséget is készíteni, arányosan leosztva pl 500g vaníliás cukorhoz adhatuk másfél, 2 db vaníliarudat és 2 teáskanál bourbont.

Utasítások:

Töltsön meg egy széles szájú, 2 literes üveget körülbelül félig nyers cukorral, nyomja bele a cukorba a felhasított vaníliarudakat és öntsön bele 2 teáskanál bourbon whisky-t. Öntsön még több cukrot az üvegbe, amíg az körülbelül 2/3-ig tele nem lesz. Öntsön bele még 2 teáskanálnyi whiskyt. Húzza rá a fedelet az üvegre, és rázza az üveget ERŐSEN és többször, hogy az összetevők jól eloszoljanak. Nyissa ki a fedelet, töltse a cukrot az üveg alsó gyűrűjéig. Adja hozzá a maradék 2 teáskanál bourbont, ismét húzza meg a fedelet, és rázza, rázza, rázza. Használat előtt legalább egy hétig tárolja az üveget hűvös, sötét helyen. Az üveget feltöltheti, ahogy csökken, csak fedje le és rázza meg minden alkalommal.


Videó a készítés menetéről: IDE KATTINTVA


Megjegyzések