Kasszia - doTERRA Cassia

A fahéj egy közeli rokona Malaysiából és Indonéziából, melyet az FDA engedélyével, mint fahéjat árulnak az USA-ban. Ez egy sötét, vörösesbarna változat, amely csípősebb, kevésbé jóízű, mint a fahéj. Körülbelül 1-2 százaléknyi olajat tartalmaz. Kérgét csokoládék, likőrök készítéséhez és főzésre használják. A dél-európai emberek jobban kedvelik, mint a fahéjat.

A Kínából származó kasszia kevésbé aromás, összehasonlítva a vietnámi és indonéz fajtákkal.

Magyar írásos emlékek 1400 körüliről úgy említik, hogy nem csak kitűnő fűszer, hanem üvegházak dísznövénye is.

A fahéj és a kasszia a legrégebben ismert fűszerek közé tartoznak. Az ókori egyiptomiak mindkettőt használták, mint fűszert, és mint balzsamozó szert is. Az egyiptomiak már Krisztus előtt 1500 évvel kereskedelmi expedíciót indítottak a mai Szomália területére, mert az közel volt az ókori tengeri fűszer kereskedelmi útvonalakhoz. A kasszia és a fahéj Kínában és Délkelet-Ázsiában honos. A kasszia és fahéj forrását valamikor titok fedte. Azok az arab kereskedők, akiknek révén a kasszia és a fahéj a görögökhöz és a rómaiakhoz eljutott, meséket találtak ki arról, hogy honnan hozták, és hogyan gyűjtötték a fűszereket, hogy a közvetítő szerepük nehogy veszélybe kerüljön.

Erős, fűszeres aromájával kis mennyiségben használható bármely illóolaj keverék átalakítására. A kassziát több ezer év óta használják a fizikai egészség fenntartására és az érzelmi jólét elősegítésére.

Ez egyike azon kevés illóolajaknak, amelyeket az Ószövetség említ összetéveszthetetlen illata és nyugtató tulajdonságai miatt. A kasszia “melegítő” olaj, elősegíti az egészséges immunrendszer működését.

Párologtatva is nagyszerű a hideg hónapokban melegítő tulajdonságai és fűszeres illata miatt.

Helyi használatra maró természeténél fogva a kasszia hígítandó frakcionált kókuszolajjal és közvetlenül belélegezve nagyon erős lehet. Hígítva a kasszia segíthet a test megnyugtatásában. A kasszia használható főzésre vagy fahéj helyett piték és kenyerek készítésére vagy számtalan más desszertben.

  • Elősegíti az egészséges emésztést.
  • Támogatja az egészséges immunfunkciókat.
  • Melegítő, hangulatemelő aroma.


HASZNÁLATA

  • Tegyünk egy cseppet citrus-keverékekhez, vagy párologtassuk gyömbérrel vagy szegfűszeggel a hideg, téli hónapokban.
  • Tegyünk egy-két cseppet zöldségkapszulába egy kiegészítő immunrendszer-támogatásra, amikor a szezonális veszélyek fennállnak.
  • •Keverjük frakcionált kókuszolajjal és masszírozzuk a testbe melegítő hatása miatt.
  • Keverjünk egy-két cseppet az ívó vizünkhöz citromolajjal az emésztés könnyítésére és az éhség csillapítására.


HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Párologtatás: Használjunk 3-4 cseppet kedvenc párologtatónkban.

Belsőleg: Hígítsunk 1 cseppet 125 ml folyadékban.

Helyileg: Hígítsunk 1-2 cseppet frakcionált kókuszolajjal és alkalmazzuk a kívánt helyen.


Főbb hatóanyagok:

  • 75-97% Cinnamaldehyde,
  • 1-8% Cinnamyl acetate.

A fahéj egyike volt azoknak a fűszereknek, melyeket az európai felfedezők elsőként keresni kezdtek a 15. és 16. században. Közvetve ezek a kutatások vezettek Amerika felfedezéséhez.

Az egyiket „Kínai fahéjnak” és „babérkassziának” is szokás nevezni. A fűszer a Lauraceae (babérfélék) rokonságába tartozó Cinnamomum cassia fának illatos kérgéből készül. A kasszia kérge tüzesebb kevésbé ízletes, és vaskosabb is, mint a fahéjé.

Elterjedésére jellemző, hogy valójában Dél-Kínából származik, de termesztik még Indonéziában, Vietnámban és Japánban is.

A kasszia kérgét a törzsről és az ágakról lehántják, majd száradni hagyják. Mialatt aszalódik, a kéreg, háncs göngyöleggé tekeredik össze. A színe változhat a vöröses barnától, mely a nyúlánk, lekapart háncs esetén jellemző, szürkéig, amilyen a széles, lehántolt kérget jellemzi. A kasszia őrölt kérge vöröses barna színű. A Kínából származó kasszia kevésbé aromás, egybevetve a vietnami és indonéz változatokkal. Ezekből az országokból származó kasszia émelyítő, zamatos és erős ízvilággal rendelkeznek. A vietnami, vagy saigoni különösen nagyra becsült fajta.

Erős, enyhén kesernyés zamattal rendelkezik illata. A ceyloni fahéjnál körültekintőbben kell vele bánnunk, amikor használjuk a magasabb kumarin tartalma miatt.


Érzelmi index:

Kasszia - önbizalom

A Cassia boldogságot és bátorságot hoz a szívbe és a lélekbe. Csodálatos szer a félénkek és szégyenlősek számára. Azoknak segít, akik a háttérben maradnak és megpróbálnak elbújni. A Cassia segít a bizalom helyreállításában, ha kerüljük, hogy a figyelem ránk irányuljon. A Cinnamonhoz hasonlóan a Cassia elűzi a félelmet, és önbizalmat tölt a helyére. Próbálkozásra bátorítja az embert, még akkor is, ha fél, hogy hibázik.A Cassia azoknak segít, akik ostobának érzik magukat, mert megmutatja éleselméjűségüket. Segíti a lelket, hogy meglássa saját értékét és lehetőségeit. Támogatja, hogy felfedezzük velünk született képességeinket, tehetségünket. Arra ösztönöz, hogy ragyogjunk, és Igaz Valónkból éljünk.


Használja, ha az adott NEGATÍV ÉRZELMEKet éli át: 

feszélyezett, rejtőzködő, fél, megalázott, bizonytalan, elítélt, félénk, értéktelen. 


Használja, ha az adott POZITÍV TULAJDONSÁGOKat szeretné átélni: 

bátor, magabiztos, szégyenérzet nélküli, bizakodó, értékes, hiteles.


Kiegészítő olajok

Spearmint, Clove, Roman Chamomile, Litsea, Beautiful, Pink Pepper, Star Anise, Turmeric.


Ajánlott használat:

AROMATIKUS: lélegezze be az üvegből, párologtassa.

HELYI: maximum 1 cseppet hígítson fel vivőolajjal és kenje a napfonatra (felhas) vagy a talpra. 

HELYI használat esetén hígítsa vagy legyen óvatos.


Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, egyeztessen kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A felvitelt követően legalább 12 órán át kerülje a napfényt és az UV-sugárzást.

Forrás: doterraeveryday.eu,  internet , doterrapip


Első rendelés? - Infó a rendelés menetéről.


Csatlakozni szeretne? - Infó a regisztrációról.


Nézzen körül a webshopban.


Kövesse a LélekSzérum-ot facebookon és instagramon.


Kontakt : lelekserum@gmail.com



Szeretettel és tisztelettel:
LélekSzérum

Megjegyzések