Szurokfű esszencia - Oregano


Erős gyógynövényes illata és nagyon sok felhasználási módja van. Támogatja az emésztést, természetes antibiotikum.

Tegyen szert 25% kedvezményre amely egészen 55%-ig növekedhet
   ÉRDEKEL   

Illóolaja aromás, gazdag töltetű, sós-meleg tónusokkal, lágy kámforossággal és kissé édeskés gyógyászati, medikális jelleggel.

Az oregánó a mentafélék családjába tartozik. Két fő kémiai összetevője a karvakrol és a thymol, mindegyik a phenol csoportba tartozik, melyek tisztító és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

▪️ A karvakrol antibakteriális, antivirális, antifungális és antiparazita tulajdonságokkal rendelkezik.

▪️ Amellett, hogy népszerű fűszer, az oregánó az egészséges emésztést is támogatja

▪️ Természetes „antibiotikum”. 

Aromájában fellelhetőek a grillezett hús jegyei, a szegfűszeg rügye, az a fajta aroma, amely egy hideg őszi nap képeit varázsolja elénk, ahol a konyhában megannyi gyógynövény és fűszer mámorító illata terjeng, pattogó fa hallatja magát a kandallóban és közben finom ebéd készül a tűzhelyen.

Legyen óvatos az oregánóval, mivel természetesen nagyon forró és fűszeres olaj, HÍGÍTSUK! Én általában frakcionált kókuszolajat használok az oregánóolaj hígításához.


HATÁSAI

Tisztítás:  Az oregánó erőteljes külső és belső tisztítószer. Tegyen néhány cseppet a tisztítószerébe, hogy megtisztítsa az otthoni felületeket. Az oregánó erőteljes a környezeti veszélyekkel szemben. Adhatod a diffúzorhoz, hogy megtisztítsa a levegőt.

Immunitás: Az oregánó támogatja az egészséges immunrendszert. Tegyen egy cseppet kapszulába és vegye be amint úgy érzi, hogy betegség kezdődik. Tegye ezt naponta néhányszor és meg fogja tapasztalni, hogy csírájában elfojtotta, bármi is volt az.

Íme az általam gyakran használt immunitáskeverék. Felnőttek számára ezt a keveréket megszorozhatja 4-gyel, és ezt a keveréket egy 10 ml-es rollos üvegbe teheti. Gyermekeknek (5+) szorozza meg 2-vel. Csecsemőknek csak készítse el ezt a keveréket úgy, ahogy van. A maradékot töltse fel frakcionált kókuszolajjal, akár felnőtteknek, akár gyermekeknek, akár csecsemőknek készíti ezt a keveréket.  Dörzsölje be a lábát naponta az immunitás erősítésére. Ha valaminek a gyógyulását próbálja segíteni, akkor naponta 2-3 alkalommal tegye.

5 csepp On Guard

4 csepp Oregano

3 csepp Tömjén

2 csepp Teafa

1 csepp Arborvitae

Emésztés: Elősegíti az emésztés egészségét és a légzőszervek működését. Vegye be kapszulában vagy adjon egy cseppet (vagy kevesebbet) a megfelelő ételekhez.

Antioxidánsok: Igen erős antioxidáns. Belsőleg kapszulában bevenni vagy a lábakra dörzsölni.

Légzéssegítő: Belsőleg szedje, hogy javítsa a légzőszervek egészségét, vagy naponta többször dörzsölje be a talpát. Legjobb hígítani és úgy bekenni, majd zoknit húzni.

Ízesítés: Adjon kevesebb mint egy cseppet (fogpiszkálóval) a spagettiszószba, pizzaszószba vagy sült húsra.

Torokfájás: Adja vízhez és gargalizáljon vele szükség szerint. Figyelmeztetés: Fűszeres és erős!

Lábujjfertőzések:  Dörzsölje be hígított oregánóval az érintett területeket a lábán. Előfordulhat, hogy a lábak rosszabbodnak, mielőtt javulnának. Lazítson és gondolkodjon pozitívabban, és meglátja, hogy gyorsabban gyógyul.

Bőrhibák és szemölcsök: Használjon fogpiszkálót, és érintse meg kissé az érintett bőrfelületet oregánóval. Tegye ezt naponta 3-4 alkalommal 2-3 héten keresztül, amíg a folt vagy szemölcs el nem tűnik. Használjon hígított levendulát a körülötte lévő bőrre, ha az piros és irritált.


PRAKTIKÁK

• Az oregánó kiterjesztő és kiegyenlítő hatással bír az olajkeverékekre és segíthet támogatni a légúti funkciókat, ha belsőleg alkalmazzuk.

• Napi egy csepp segít fenntartani az egészséges immunfunkciókat. Gyakrabban is bevehetjük, amikor magas a szezonális fenyegetés, vagy amikor több segítségre van szüksége az immunrendszernek.

• Segít a baktériumok, a vírusok és a gombák elleni küzdelemben.

• Tönkreteszi a gomba sejtfalát, így megszünteti a fertőzést.

• Az oregánó olaj nagyszerűen képes kezelni a különböző bőrproblémákat, különösen a pattanásokat és gombás fertőzéseket.

• Az oregánóolaj vírusellenes tulajdonságokkal bír, ami segít megszüntetni az ajakherpeszt, ha már akkor el kezdjük kenni a felületet, amikor még csak érezzük, hogy a herpesz kialakulóban van.

• A rozmaringsav (Oregánó fő hatóanyaga) hasznos a különböző fájdalmak és duzzanatok csökkentésében, így képes megakadályozni a nyirokcsomó-duzzanatot is.

• Bélféreg és parazita hajtásra kiváló

• Fekély esetén is alkalmazandó.

• Szemölcs, Tyúkszem: 10 csepp kókuszolajba 1 csepp oregáno, krémmel körbekenni majd leragasztani!

• Tüdőgyulladás: teafa + oreganó kapszulába

• Húgyúti fertőzésnél is belsőleg

• Reuma esetén kiváló hígítva alkalmazni

• Bőrkeményedésre is alkalmas.

• Tisztán bőrre és nyálkahártyára alkalmazva erősen maró hatású, ezért hígítás javallott (víz vagy frakcionált kókuszolaj. (kivéve szemölcsök és herpesz esetében, ahol az egészséges környező bőrt kell kenni védőréteggel, hogy csak a fertőzött felületen dolgozzon az olaj.

• Belsőleg szedése maximum 10 napig javasolt, utána pro és prebiotikumos helyreállítás javasolt.


ÉRZELMI HATÁS

Oregánó - az alázat és a nem ragaszkodás olaja

Segít átváltani a túlzott kötődésből, a véleményformálásból, a negatív, túlzottan akaratos és anyagias érzésekből az alázat, a kötődésmentesség, a tanítható, a rugalmas, a tévedésre hajlandó és az odaadó érzésekbe.  Diffundáljon egy-két cseppet a napi munka megkezdése előtt, vagy bármikor, amikor negatív érzelmekkel találkozik.

Az oregánó az alázatosság és a nem-ragaszkodás olaja. Az Emotions & Essential Oils szerint az Oregano olaj a következő negatív érzelmeket segít elmozdítani: Túlságosan ragaszkodó, büszke, önfejű, negatív, túlzottan akaratos, anyagias.

A pozitív tulajdonságok, amelyeket átvehetünk, a következők: Alázat, kötődésmentesség, tanítható, rugalmas, hajlandóság a tévedésre, odaadó.

Ha tisztább a zsigereink, akkor képesek leszünk tisztábban gondolkodni is.  Az oregánó tehát segíti a gondolkodás tisztulását és elősegíti a pozitívabb hozzáállást.

Amikor bármilyen formában használod az oregánót, engedd meg, hogy a gondolkodási mintáid megváltozzanak és alázatosabbak legyenek.


SZELLEMI SZINTEN

A szándék törvénye a végeredményhez való ragaszkodás nélkül

Fiatalabb korodban talán csalódtál valamilyen módon.Végül elkerüljük, hogy kérjünk vagy akarjunk valamit, mert csalódást okozhatunk. Ragaszkodunk a csalódástól való félelemhez, és már nem is vesződünk azzal, hogy jó dolgokat kérjünk vagy akarjunk.

A szándék törvénye az eredményhez való ragaszkodás nélkül lehetővé teszi számunkra, hogy szabadon kérjünk olyan dolgokat, amiket akarunk (nem csak azt, amire szükségünk van). Szagolj bele az oregánóba és engedd el a félelmet. Ha ragaszkodunk a félelemhez, még több félelmet és még több csalódást okozunk.

A te feladatod az, hogy kérj olyan dolgokat, amiket szeretnél. Az Élet dolga a HOGYAN. Ő tudja a legjobban. Bízz és higgy abban, hogy úgy kapod meg, ahogy Ő jónak látja!

Hogyan kövessük a szándék törvényét az eredményhez való ragaszkodás nélkül?

1. Készíts egy listát azokról a dolgokról, amiket szeretnél.

Például:

Decemberre beköltözni egy házba. Sorold fel a kívánt ház részleteit. Élj a tengerparton.

Növeld a vállalkozásodat X összeggel erre az időre. Csak heti 4 napot dolgozz. Legyen időd többet szolgálni.


2. Kapcsolódj ki abból, hogy HOGYAN jön hozzád.

Képzeld el, ha nem kapod meg, és milyen jól leszel. Aztán képzeld el, ha megkapod, milyen izgatott leszel.  Engedd el.  Hagyd, hogy Isten vegye át az irányítást. Koncentrálj arra, hogy jól végezd a munkádat. A te felelősséged egyszerű.

Amikor oregánót használsz, segít elengedni az anyagiasságot. Nem mintha az anyagi világ nem lenne fontos, az.  Ahogy spirituálisabb lesz a szemed, látni fogod, hogyan jöttek létre ezek az anyagi dolgok.Mindennek van egy spirituális teremtése, mielőtt fizikussá válik. Valójában, amikor már odáig jutott, hogy fizikailag manifesztálódott, akkor olyan erőteljesen teremtettük meg, hogy manifesztálódott. Ez a hatalmatok bizonyítékául kell, hogy szolgáljon.

Most, hogy tudjátok, milyen mérhetetlenül hatalmasak vagytok, összpontosítsátok ezt az energiát a jó teremtésekre!

Döntsd el, hogy mit akarsz. Engedd meg magadnak, hogy akarj. Kérd Istentől, majd hagyd, hogy elvégezze a munkáját. Amikor megkapod ezeket az áldásokat, pontosan tudni fogod, honnan származik, és akkor elismerést adhatsz neki érte. Ez egy hitépítő tevékenység. Elősegíti a még több hitet. Érezni fogod, hogy Isten szeret téged és tud rólad.

   KOSÁRBA   


Tegyen szert 25% kedvezményre amely egészen 55%-ig növekedhet
   ÉRDEKEL   


FIGYELMEZTETÉS 
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel, arccal, érzékeny területekkel és nyálkahártyával való érintkezést. Bőrrel való érintkezés esetén hígítsa bőségesen hordozóolajjal.


Megjegyzések