Csináld magad: Ruandai vaníliás cukor

Következő projektem a Ruanda - Vaníliás cukor készítése... már terveztem hozzá címkét.


Mi az a Ruanda Vanília és miben más?

Hadd mutassam be.

Ízprofil:
Selymesen lágy vajkrém aroma csokoládés alaphanggal, amelyet finoman kiegyensúlyoznak a citrusfélék finom jegyei és a gyengéd fűszeresség, mennyei ízprofilt alkotva.

A ruandai vaníliarúd csábító illata ugyanilyen magával ragadó, illatos virágok, friss citrusfélék és egy csipetnyi meleg fűszeresség csábító csokrával, amely Ruanda buja tájaira repít.

Bemutatom a kivételes ruandai vaníliarúdat, egy magával ragadó és egyedülálló összetevőt, amely kulináris alkotásaidhoz kiválóan illeszkedik. Ezek a Ruanda vibráló dzsungeléből származó babok egyedi és elbűvölő ízprofilt mutatnak, amely megkülönbözteti őket ugandai társaiktól és más társaiktól.

Ruanda vaníliarúdjait gondosan kézzel szedik és hagyományosan érlelik a képzett helyi gazdák, akik generációk óta a természettel harmóniában termesztik a vaníliát. A ruandai vaníliatermesztés egyedülálló örökségének megőrzése iránti elkötelezettségük nyilvánvalóan megmutatkozik e babok kiváló minőségében. Minden egyes rúd aprólékos gondossággal kerül kiválasztásra a tömörség, a gazdag szín és a csábító aroma alapján, biztosítva, hogy csak a legfinomabb rwandai babokat nyújtsák.

Használj ruandai vaníliarudat a receptjeidben, hogy finom és kifinomult ízt adj nekik, amely még a legegyszerűbb ételeket is feldobja. A krémes pudingoktól és a könnyű, légies süteményektől kezdve az illatos koktélokig és az aromás szószokig, a lehetőségek végtelenek. Ezek a kávébabok gyönyörűen illenek a sós ételekhez is, ahol kifinomult ízprofiljuk váratlan és élvezetes csavart ad.

Na, hogy hangzik?...

Tehát kezdjünk is neki. Szükség van bármilyen cukorra (én finomítatlan nádcukrot tartom előnyben, de bármilyen lehet). Kelleni fog egy zárható üveg edény és persze a vaníliababok.

A vaníliababokat egyszerűen hosszában kettévágom és az üvegbe rakom. Egy átlagos 375ml-es befőttes üvegbe elég lesz 1 db vaníliarúd. Mehet rá a cukor, teljesen fedje be, majd tetőt rá és naponta rázogatjuk ha el nem felejtjük. 

Legelőbb 3-4 hét múlva már fel is lehet használni és a cukrot lehet folyamatosan visszatölteni rá, így megnövelhetjük a mennyiségünket.

Videó az elkészítésről ide kattintva.

Sok sikert!

A végeredményért megéri várni.

Megjegyzések